Filotaart met spinazie en paprika

bij Ellis
Filotaart_spinazie_paprika

Taart! En wel met filodeeg. Dat is het deeg waar loempia’s van gemaakt worden. Alleen heeft deze filotaart een andere vulling. Een echte krachtpatser met veel spinazie en eieren. De filodeeg wordt lekker knapperig in de oven en geeft net die andere twist aan deze taart dan wanneer je bladerdeeg gebruikt. En niet te vergeten is filodeeg net iets minder vet dan bladerdeeg en daardoor een prima vervanger. Wij aten met z’n tweeen deze taart op, maar is het je teveel dan is deze taart ook prima koud te eten.

Filotaart_spinazie_paprika2

Filotaart_spinazie_paprika

Filotaart met spinazie en tomaat

Taart! En wel met filodeeg. Dat is het deeg waar loempia’s van gemaakt worden. Alleen heeft deze filotaart een andere vulling. Een… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 5 plakjes filodeeg
  • 300 gr spinazie
  • 2 rode paprika's
  • 6 stengels bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gr koriander
  • 7 eieren
  • 3 el parmezaanse kaas
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

Zo maak je dit recept

1: Verwarm de oven voor op 200 graden en leg de plakjes filodeeg uit de diepvries
2: Snijd de bosui in smalle ringetjes en de knoflook fijn. Bak dit in de olijfolie in een hapjespan
3: Was en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Voeg bij de bosui
4: Voeg de spinazie toe, totdat het helemaal is opgenomen. Breng op smaak met peper en zout
5: Neem een diepe kom en klop hier de eieren los. Voeg de geraspte parmezaanse kaas toe en fijngesneden koriander. Breng op smaak met peper
6: Neem een springvorm van 24cm. Verdeel de blaadjes filodeeg erover. Schenk het spinaziemengsel erin. Giet hierop het eiermengsel
7: Zet dit voor 30 min in de oven. Check regelmatig of de bovenkant niet te zwart wordt. Zet anders de oven wat lager (180 graden).

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer