Falafelburgers

bij Ellis

Wie houdt hier nu niet van? Falafel. Ik ken het eigenlijk alleen maar gefrituurd. Zo krijg je het namelijk kant en klaar in de supermarkt of als je het besteld bij de durumkraam op de hoek. Ik wilde graag een variant maken zonder dat daar een frituurpan aan te pas moet komen en maakte deze toppers. Echt super lekker om zo te eten, maar ook lekker als burger, of gewoon zoals ze bedoelt zijn, als balletje.

Dit heb je nodig voor 4 burgers:
– 1 halve courgette
– 3 eieren
– 1 halve ui
– 1 cm gember
– 200 gr kikkererwten (uitlekt of droge)
– 50 gr alfalfa
– 7 gr verse koriander
– 1 el thaise groene currypasta (mag ook rode zijn, kijk wel uit dat deze niet te pittig is)
– 100 gr amandelmeel of gewonen bloem
– 50 gr sesamzaad
– peper&zout
– 3 el olijfolie of kokosolie

Nodig: Keukenmachine

Zo maak je het:

Snijd de courgette in stukken en voeg samen met de eieren in de keukenmachine. Meng dit tot een gladde massa. Voeg de uitgelekte en afgespoelde kikkererwten, currypasta, klein gesneden gember en ui toe. Blend tot je een hummus hebt. Schep de alfalfa, de fijn gesneden koriander, amandelmeel en sesamzaad erdoorheen. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat dit mengsel 10 min staan zodat het meel het vocht op kan nemen.

Zet een hapjespan op het vuur en doe er wat olie in. Maak nu de burgers of de balletjes door wat van het mengsel in de pan te scheppen. Bak aan beide zijde bruin en dan…. smullen maar!! Oi oi, wat is dit lekker.

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer