Spekboon salade

bij Ellis

Spekbonen? Huh? Bestaat dat ook al. Jup! Hij is iets vleziger dan de sperzieboon, maar daardoor absoluut niet minder lekker. Je hebt ze van paars tot geel en ze zijn zoet van smaak. Ik maakte er een heerlijke vrolijke kleurrijke salade van. Heerlijk met dit weertje. Ik kreeg ze trouwens van mijn moeder, zij kreeg ze van de buurvrouw die een groente tuin heeft, errug handig. Mocht je ze niet vinden bij de supermarkt of biowinkel. Een normale sperzieboon is ook lekker in deze salade.

Wat heb je nodig voor 2 personen:
– 400 gr spekbonen
– 200 gr verschillende kleuren tomaatjes
– 1 kleine rode ui
– handje ongezoute walnoten
– 1 el extra vergine olijfolie
– 1 el appelcider azijn
– beetje verse peterselie
– peper&zout

Hoe ga je te werk:

Snijd de kontjes van de bonen (nadat je ze grondig gewassen hebt!) en stoom ze 7 min beetgaar. Spoel ze met koud water af en laat uitlekken.

Snijd de verschillende tomaten in partjes en voeg in een schaal. Snijd ook de rode ui in flinter dunne reepjes en voeg ook toe. Neem een hapjespan en rooster de walnoten. Laat ze even afkoelen.

Maak de dressing door de olijfolie, appelcider, fijn gesneden peterselie en peper en zout goed te mengen. Voeg nu de walnoten, bonen en dressing toe aan de schaal en je salade is klaar.

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer