Eierwrap met hummus en gegrilde courgette

bij Ellis
Eierwrap met hummus en gegrilde courgette

Oneindig variëren met dat heerlijke moment van de dag: De Lunch. Er zijn best al wat lunchgerechten voorbij gekomen en ook zeker met het magische ingrediënt “ei”. Maar deze eierwrap is nieuw voor Healthtastic. Vreemd eigenlijk, bedacht ik me toen ik het aan het maken was. Het was weer zo’ n ontzettend makkelijk gerecht en ook weer eentje waar je oneindig mee kan variëren. Je kan hem beleggen met je lievelings spread, beleg en groente. Na 1 wrap zit je goed vol en je hebt bovendien heel wat macro’s binnen gekregen. Dit is natuurlijk sterk afhankelijk waarmee je hem belegd. Ik doe een voorzetje voor je:

Voor 1 wrap:
– 2 eieren
– 5 dun gesneden courgette
– 1 goede lepel hummus (zelf maken)
– 1 kleine oranje paprika (Je kan een grote nemen, maar hier heb je maar een kwart van nodig)
– 8 blokjes feta
– beetje olijfolie
– peper&zout

Zo ga je te werk:

Zorg dat je alle ingrediënten klaar hebt liggen: Snijd de courgette met een kaasschaf en grill even in een grillpan (het is lekker als je de courgette insmeert met wat olijfolie en het bestrooid met zout voordat je grillt), brokkel de feta en snijd de paprika in dunne ringetjes.

Kluts de eieren los en breng op smaak met een beetje peper en zout. Warm olijfolie op in een koekenpan. Giet het eimengsel voorzichtig in het midden van de pan en draai voorzichtig rond zodat het eimengsel zich goed verdeeld heeft. Bak nu door totdat de bovenkant droog is en draai dan voorzichtig om. De wrap moet flinterdun zijn.

Haal de wrap uit de pan en beleg in het midden in de lengte. Rol de wrap op.

Klaar is je eierwrap! Smakelijk eten.

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer