Curry met pinda’s en wortel

bij Ellis
Curry met pinda's en wortel

Laatst werd mij de vraag gesteld wat mijn favoriete keuken is? Ik antwoordde toen volmondig: Italiaans. Maar later dacht ik, Nee die eerste plek wordt gedeeld samen met de Thaise keuken (Oftewel Curry’s JAM). Beide keukens werken met heerlijke verse ingrediënten en hebben vaak niet een enorme bereidingstijd. Kijk, daar houden we van!

Dit gerecht heeft een Thais tintje. Heerlijke plak rijst (niet de meest gezonde trouwens, maar we mogen ook genieten, toch?) en daarover de goddelijke volle saus gevuld met wortel, ui en snijbiet. Deze curry bevat geen dieren, als je hier toch behoefte aan hebt, zou je een kipfiletje mee kunnen bakken.

 

Curry met pinda's en wortel

Curry met pinda's en wortel

Laatst werd mij de vraag gesteld wat mijn favoriete keuken is? Ik antwoordde toen volmondig: Italiaans. Maar later dacht ik, Nee die… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 150 gr pandan rijst (Voor het geval je op-en-top gezond wilt doen: Zilvervliesrijst is veel beter!!)
  • 150 gr pindakaas (het liefste die met stukjes pinda's)
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 cm gember
  • 140 gr tomatenpuree
  • 4 bospeen
  • 75 gr snij biet (of spinazie)
  • 500 ml groentebouillon (liefst zelf maken)
  • 1 tl cayenne peper

Zo maak je dit recept

1: Snipper de ui, knoflook en gember. Bak in een olijfolie in een wok pan. Bak dit op laag vuur op 3 minuten. Schep regelmatig om
2: Voeg de cayennepeper toe
3: Voeg nu de tomatenpuree en pindakaas bij het uimengsel toe. Bak dit 1 minuut
4: Voeg de bouillon toe. Snijd nu de bospeen klein en voeg samen met de snijbiet toe en laat dit geheel 20 min sudderen met de deksel erop
5: Bereid de rijst volgens de verpakking
6: Als de saus nog niet goed ingedikt is, laat je het geheel nog 5 min zonder deksel sudderen.

Smullen maar!

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer