Curry met bloemkool, tuinerwten en geitenyoghurt

bij Ellis
Curry_Bloemkool_erwten_geitenyoghurt

Ik vermijd om uit pakjes te koken. Maar soms is het gewoon gemakkelijk en lekker. Curry maak ik bijvoorbeeld bijna altijd met een pakje. Ik kies dan wel bewust door het etiket goed te lezen. Die van Blue Elephant en Fairtrade hebben dan mijn voorkeur. Of ik haal het bij de toko. Ook altijd goed, zij maken het vaak zelf. Dat ging ik ook eens proberen, maar dan met een potje kruiden dat ik standaard in de kast heb staan: Garam Masala. Gewoon te verkrijgen bij de supermarkt. Een aantal basis ingrediënten zoals knoflook, ui en gember, heb je prima zelf een currypaste gemaakt.

Curry eet ik vaak met rijst of noodles. Nu maakt ik het met naanbrood. Ik kocht dit trouwens gewoon in de supermarkt, maar is ook makkelijk zelf te maken. De basis bestaat uit bakmeel en yoghurt. De broodjes zijn een beetje nat als ze uit de oven komen en altijd heerlijk om je gerecht op te leuken. De geitenyoghurt bij dit gerecht is om de curry een beetje op te frisse. Je kunt het gebruiken als dip van je broodje, of je roert het door je curry.

Ik gebruikte geitenyoghurt, dat is eens iets anders en echt lekker fris. Den Eelder verkoopt geitenyoghurt, wil je meer weten over Den Eelder, bezoek dan vooral eens hun website. Zeker de moeite waard.

Curry_Bloemkool_erwten_geitenyoghurt_deneelder

Den Eelder geitenyoghurt

Curry_Bloemkool_erwten_geitenyoghurt

Curry met bloemkool, erwten en geitenyoghurt

Ik vermijd om uit pakjes te koken. Maar soms is het gewoon gemakkelijk en lekker. Curry maak ik bijvoorbeeld bijna altijd met… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 4 kleine naanbroodjes
  • 450 gr bevroren bloemkool
  • 225 gr bevroren tuin erwten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 uien
  • 1 cm gember
  • 1 el garam masala
  • 140 gr tomatenpuree
  • 200 ml kokosmelk
  • 4 el Den Eelder geitenyoghurt
  • 4 takjes munt
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout
  • optioneel: als topping ongezouten cashewnoten

Zo maak je dit recept

1: Verwarm de oven voor. Bereid de naanbroodjes volgens de verpakking
2: Snijd de ui grof. Snijd de knoflook en gember fijn
3: Bak dit aan in een beetje olijfolie
4: Voeg de garam masala en tomaten puree toe. Roer goed door
5: Voeg de bloemkool toe en wacht totdat de bloemkool ontdooid is. Voeg dan de kokosmelk toe. Laat dit 8 min stoven
6: Voeg als laatst de tuin erwten toe en laat dit nog 4 min stoven. Breng op smaak met peper en zout
7: Snijd de munt in fijne reepjes en doe dit samen met de geitenyoghurt in een kommetje. Breng op smaak met peper
8: De curry is klaar. Doe de curry in een bakje en dep je naanbroodje in de yoghurt en curry
9: Maak af met de cashewnoten

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer