Boho Tiffin poke bowl

bij Ellis
Boho-tiffin-poke-bowl-groenten

Tijdens de roadtrip met mijn moeder door Zuid-Limburg at ik voor het eerst uit een Boho Tiffin. Het was bij The Broth Bar in Maastricht. Heerlijk plekje als je op zoek bent naar gezond, lekker en hip. Super plek. Zij hadden de Boho Tiffin gevuld met kip korma. Echt om te smullen.

Ik toverde de Boho Tiffin om in een poke bowl. Lekker veel groenten en voornamelijk rauw. Alleen de edamame bonen en kip zijn verwarmd. Doordat veel rauw is blijven de ingrediënten lekker knapperig. Deze poke bowl past volledig in de challenge die ik op dit moment voor Bonduelle doe: ‘all day veggies’.

Zo’n Boho Tiffin is trouwens super handig voor veel momenten. Je krijgt er een super leuk netje bij zodat hij gemakkelijk te vervoeren is. Dus vullen en mee naar het werk of lekker op tafel als vrienden komen eten. Ziet super gezellig uit. Bekijk hun website eens voor de vele leuke printjes. Klik hier.

Boho-tiffin-poke-bowl-groenten

Lekker printje he?

Boho-tiffin-poke-bowl-groenten

Boho Tiffin poke bowl

Tijdens de roadtrip met mijn moeder door Zuid-Limburg at ik voor het eerst uit een Boho Tiffin. Het was bij The Broth… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 100 gr zilvervliesrijst
  • 1 avocado
  • 1 mango
  • 2 kippendijtjes
  • 50 gr tauge
  • 100 gr gesneden rode kool
  • 150 gr diepvries edamame bonen
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sambal badjak
  • 1 halve limoen
  • 2 el sesam olie
  • 1 cm gember

Zo maak je dit recept

Boho-tiffin-poke-bowl-groenten1: Bereid de rijst volgens de verpakking
2: Snijd de kippendijtjes in blokjes en marineer met de ketjap manis en sambal
3: Snijd de avocado en mango in blokjes
4: Stoom de edamame boontjes in 5 min beetgaar
5: Bak de kippendijtjes gaar in een hapjespan
6: Neem de Boho Tiffin en vul in de volgende volgorde:
Kleine: Tauge, blokjes avocado en de fijn gesneden rode kool
Midden: Gestoomde edamame bonen, blokjes mango en de kippendijtjes
Groot: Rijst
7: Vanuit de bakjes kun je je bord vol scheppen of uit het grootste bakje eten
8: Maak de dressing door de sesamolie met de fijn gesneden gember en een beetje limoensap te mengen. Besprenkel de dressing naar smaak over de poke bowl.

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer