Aubergine cannelloni

bij Ellis

Oeh cannelloni, zo lekker. Maar zit je er ook altijd zo vol van? Deze variant is anders. Geen pasta, alleen maar groente (en een beetje Hüttenkäse). Wat wil je nog meer? Je likt je vingers erbij af.

Ingrediënten (2pers):
– 1 aubergine
– 300 gr spinazie
– 1 bakje voorgesneden champignons (klein bakje)
– 2 lente ui
– 1 teentje knoflook
– handje pijnboompitjes
– handje rucola
– 1 klein blikje tomatenpuree
– 200 gr Hüttenkäse
– 1 tl oregano
– 3 el olijfolie
– peper&zout

Optioneel:
– Cherry tomaatjes
– Vers brood om in de saus te deppen

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de aubergine in hele dunne plakken en bestrijk ze met olijfolie en bestrooi met een beetje zout. Grill de plakjes op de grillpan. Snijd de lente ui en knoflook fijn. Bak in wat olie glazig. Voeg de spinazie toe. Als de spinazie volledig opgenomen is, voeg je de pijnboompitjes en champignons toe. Voeg als laatste de tomatenpuree en oregano toe. Laat dit nog 3 min sudderen. Als het mengsel erg nat is, laat je het wat langer door sudderen. Breng op smaak met wat peper en zout.

Je zet het vuur uit en schept meer dan de helft van de Hüttenkäse door het spinaziemengsel. Nu ga je de cannelloni maken. Pak telkens een plakje aubergine en voeg hier een dikke lepel spinaziemengsel aan toe en vouw dicht. Doe dit met alle plakjes aubergine. Maak af met wat Hüttenkäse on top.

Zet de cannelloni voor 15 min in de oven.

Lekker met wat rucola en cherry tomaatjes.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

 

 

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer