Venkel-courgette soep

bij Ellis

Soms heb je gewoon zin in iets lichts. Wist je dat dan dit soepje een goede uitkomst is? Venkel-courgette soep. Venkel is een naar anijs smakende plant die ook wel als kruid gezien wordt, maar ook als groente en dan vooral de verdikking aan de onderkant bij de knol. Venkel helpt bij darmproblemen en menstruatie stoornissen. Maken die handel!

Dit heb je nodig voor 3 kommen:

– 1 venkel
– 1 courgette
– 1 rode ui
– 1 teentje knoflook
– 1 halve rode peper
– 2 tl kaneel
– 2 cm verse gember
– 1,5 liter groente boullion (kan ook van tablet, wel bio!)
– 1 citroen
– 15 blaadjes munt
– Handje verse peterselie
– 2 el extra vergine olijfolie
– 1 el olijfolie voor bakken
– 1 wit broodje
– Peper&zout

Zo doe je het:

Snijd de ui, knoflook en gember fijn en bak in olijfolie glazig. Voeg de kaneel toe. Snijd de courgette, venkel en rode peper ook klein en voeg toe. Laat dit 5 min op laag vuur sudderen. Voeg nu de bouillon toe. Laat dit 15 min langzaam koken.

Snijd de munt fijn en voeg toe aan de soep. Rasp de schil van de citroen en doe de schil in een bakje. Doe de helft van de citroensap bij de soep. Pureer de soep. Breng op smaak met wat peper en zout.

Voeg bij de citroenrasp, de extra vergine olijfolie, de fijn gesneden peterselie en een beetje zout. Snijd het broodje door midden en besmeer met de citroen-peterselie dressing en rooster op een grillpan. Als ze bruin zijn, snijdt je het brood in reepjes en serveer bij de soep.

Heeeerlijk!

Delen? gebruik #healthtastic

 

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer