Linzen-kip salade

bij Ellis

De vrijdag is mijn vrije dag en vind het dan heerlijk om uitgebreid boodschappen te doen en uit te pakken met een lekkere lunch. Dit keer werd het een lauwwarme salade met linzen en kip. Want dat konden we wel gebruiken na een goede workout ;). Laat het weekend maar komen!

Dit heb je nodig (2pers):

– 300 g geschilde bospenen (schaal, koelvers)
– 2 el olijfolie
– 2 bosuien
– 1 kropje babyromainesla
– 180 g kip
– 400 g linzen (pas op! lees de etiket, er zijn varianten met suiker en zout!)
– 2 el walnootolie
– peper&zout

Zo doe je het:

Verwijder de steelaanzet van de bospeen en snijd in schuine stukken van 1 cm. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de peen, met zout en peper 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.

Snijd ondertussen de bosui in dunne ringen en de sla fijn. Snijd de kip in reepjes en bak in een beetje olie goudbruin. Doe de linzen in een vergiet, spoel af en laat uitlekken. Meng de linzen, bosui, peen en sla op een schaal. Verdeel de kip erover. Besprenkel met de walnootolie en bestrooi met peper.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

 

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer