Het werd weer eens tijd om iets te bakken. Dat was lang geleden. Ik blijf het een uitdaging vinden om iets gezonds te bakken dat ook nog echt echt lekker is. Mede-foodies zie ik alle soorten gebak produceren zonder suiker en boter. Bij mij moet het altijd eerst een keer mislukken. Dus ben getroost 🙂 ook mij lukt het niet altijd in 1 keer.
Dit keer maakte ik een appelcaké. In de cake zelf zitten bananen, griekse yoghurt, speltmeel, eieren en een beetje honing. Ik had nog nooit eerder een caké gemaakt met yoghurt, maar ik ben enthousiast. Het is natuurlijk niet te vergelijken met een normale caké, ik bedoel de luchtigheid, want de yoghurt zorgt ervoor dat de cake smeuïger wordt. Niet erg, kan ik je beloven.
Komtie:
Dit heb je nodig
- 200 gr speltmeel
- 250 gr Griekse yoghurt
- 2 bananen
- 4 eieren
- 1 elstar appel
- 1 el bakpoeder
- snuf zout
- 1 tl kaneel
- 1 el honing
- olijfolie
Zo maak je dit recept
1: Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de bakvorm in met een beetje olijfolie
2: Neem een beslagkom en prak hier de bananen in. Doe hier de speltmeel, zout, kaneel en bakpoeder bij. Voeg de Griekse yoghurt, honing en eieren toe en mix het tot een beslag
3: Was de appel en snijd in dunne plakjes
4: Giet het beslag in de vorm. Leg de appel op de caké
5: Zet voor 60 minuten in de oven. Let op dat de appeltjes niet te bruin worden. Zet de caké lager of bedek de caké met alufolie.
Smakelijk!