Vega pasta met avocado, geitenkaas en tomatensalade

bij Ellis
pasta-avocadosaus-vega-gehakt-geitenkaas

Zo’n pasta met verschillende elementen geeft net dat beetje extra. Want dat mis ik wel eens als ik een pasta maak waar je alles door elkaar husselt en het alleen afmaakt met een beetje kaas. Bij deze pasta combineer ik hele verschillende smaken en structuren en dat maakt het super lekker. Daarbij combineer ik warm en koud samen en hussel ik de ingrediënten niet door de pasta, maar leg ik alles apart er boven op. Dit zorgt ervoor dat je er zelf voor kunt kiezen welke smaken je tegelijk wilt proeven en zo is ieder hapje anders.

De prachtige borden (Lijn: Maastricht Porselein Universe) op de foto zijn van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en glazen en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment. 

PS: Bij dit recept ben ik geïnspireerd door een recept van de ah. 

pasta-avocadosaus-vega-gehakt-geitenkaas

Vega pasta met avocado, geitenkaas en tomatensalade

Zo’n pasta met verschillende elementen geeft net dat beetje extra. Want dat mis ik wel eens als ik een pasta maak waar… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 200 gr speltspaghetti
  • 200 gr vega gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 8 cocktail tomaten
  • 1 rode ui
  • 10 gr basilicum
  • 1 avocado
  • beetje citroensap
  • olijfolie
  • 2 el pijnboompitten
  • 40 gr geitenkaas
  • peper en zout

Zo maak je dit recept

pasta-avocadosaus-vega-gehakt-geitenkaas-2

1: Bereid de pasta volgens de verpakking
2: Was de tomaten en snijd in vieren. Doe in een kom. Snipper de rode ui en de basilicum in reepjes, voeg toe bij de tomaten. Breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Zet even apart
3: Neem een keukenmachine. Pel de avocado, verwijder de pit en doe het vruchtvlees in de keukenmachine. Voeg veel olijfolie toe, citroensap, peper en zout. Maak er een gladde massa van
4: Neem een hapjespan en rooster de pijnboompitten. Zet ze apart. Doe in die warme pan een beetje olijfolie. Pers de knoflook fijn. Doe dit in een hapjespan en bak het vega gehakt knapperig
5: Giet de pasta af en maak het bord op: eerst de pasta, vega gehakt, avocadosaus, tomatensalade, beetje geitenkaas en garneer het met de pijnboompitjes

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer