Onlangs ging ik uiteten en kreeg een salade waarbij de gegrilde romaine sla de hoofdrol had. Het was echt smullen. Dat moest ik dus zelf ook een keer proberen en zo ontstond dit gerecht. Ik maakte de salade bij een BBQ. Super handig, want je kunt de sla prima grillen op de BBQ. Dat deed ik zelf trouwens niet, ik maakte gebruik van de grillpan. Dat werkt ook prima en dat wil dus zeggen dat je deze gezonde salade prima kunt maken als bijgerecht.
Koop zoveel mogelijk verse ingrediënten. Je hebt dan niet veel nodig voor een overheerlijke salade. Smakelijk!
Dit prachtige bord (uit de serie Spring) op de foto is van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en glazen en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment.
Dit heb je nodig
- 2 romaine sla
- 6 tasty tomaten
- 1 mozzarella
- 2 el pijnboompitten
- parmezaanse kaas als garnering
- extra vergine olijfolie
- peper en zout
Zo maak je dit recept
1: Was de groenten
2: Snijd de romaine sla in kwarten
3: Snijd de tomaten doormidden. Warm de grill pan op
4: Rooster de pijnboompitten in de grill en leg apart wanneer ze bruin zijn
5: Leg nu de romaine sla en tomaten in de grill. Grill in 5 minuten bruin
4: Neem een bord en leg hier de romaine sla en tomaten in. Breek de mozzarella in kleine stukken en verdeel. Besprenkel met de pijnboompitjes, olijfolie, peper en zout. Maak af met een beetje parmezaanse kaas.