Amandelpannenkoek met spinazie en geitenkaas

bij Ellis
Amandelpannenkoek-spinazie-geitenkaas

Deze rijke pannenkoek maakte een vriendin onlangs voor mij. Ik heb echt gesmuld en probeerde het daarom zelf na te maken. Gelukt, geloof ik. Dit is geen gewone pannenkoek, maar extra dik en gemaakt van amandelmeel en veel kruiden. Toen de pannenkoek voor mij gemaakt werd, viel het me op dat die bevriende kokin erg de tijd nam om de pannenkoek droog te laten worden. Dat geduld heb ik meestal niet waardoor de pannenkoek vaak breekt (ja.. ook bij mij!), maar omdat de pannenkoek wat dikker is, moet je het wel op laag vuur langzaam laten garen, zodat je ook de andere kant lekker knapperig krijgt. Neem de tijd dus.

Leg de geitenkaas op de warme spinazie en klap dan de pannenkoek dicht. De geitenkaas smelt dan een beetje. Echt heerlijk.

Amandelpannenkoek-spinazie-geitenkaas

Amandelpannenkoek met spinazie en geitenkaas

Deze rijke pannenkoek maakte een vriendin onlangs voor mij. Ik heb echt gesmuld en probeerde het daarom zelf na te maken. Gelukt,… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 150 gr amandelmeel
  • 4 eieren
  • 200 ml amandelmelk
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl kurkuma
  • 1 tl komijnpoeder
  • 400 gr verse spinazie
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el pijnboompitten
  • 100 gr geitenkaas
  • peper en zout
  • olijfolie

Zo maak je dit recept

Amandelpannenkoek-spinazie-geitenkaas-11: Rooster de pijnboompitten en zet apart
2: Maak het beslag voor de pannenkoek door de amandelmeel, amandelmelk, eieren en kruiden te mengen. Warm in een hapjespan flink wat olijfolie op. Wanneer het warm genoeg is schep je 1 flinke lepel beslag erin. Zet het op laag vuur. Wanneer de bovenkant droog is, draai je de pannenkoek om. Herhaal dit bij een volgende pannenkoek. Hou 1 pannenkoek warm tussen twee borden
3: Neem een wok en warm een beetje olijfolie op. Snijd de uien in grove blokjes en de knoflook fijn, doe het in de wok. Voeg de spinazie toe en roer regelmatig zodat de spinazie volledig geslonken is. Breng op smaak met peper en zout
4: Leg een pannenkoek op een bord en schep er het spinaziemengsel op. Besprenkel met de pijnboompitten en eindig met de geitenkaas. Klap de pannenkoek dicht

Enjoy!

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer