Paprikasoep is een van mijn favorieten soepen. Klik hier voor een lekkere rode variant. Lekker met veel kruiden, uien en knoflook. Wanneer ik geen tricolore paprika’s in huis heb, maar ik de paprikasoep het liefst met rode paprika’s omdat ik altijd denk dat deze het zoets zijn. Groene paprika is bitterder en gele paprika’s zijn frisser.
Met die laatste variant wilde ik al een tijdje een soepje maken. Een lekkere frisse soep met koriander en een naanbrood om toch ook wat koolhydraten binnen te krijgen. Ik at het als avondeten, maar ben geen enorme grote eten. Dus kan me heel goed voorstellen dat dit te weinig is. Dus misschien idealer voor de lunch.
Dit heb je nodig
- 4 gele paprika's
- 2 uien
- 6 takjes koriander
- 1 liter groenten bouillon
- olijfolie
- peper en zout
- 4 naanbroodjes met koriander en knoflook
Zo maak je dit recept
1: Verwarm de oven voor en bereid de naanbroodjes volgens de verpakking 2: Neem een soeppan en warm een beetje olijfolie op. Snijd de uien in blokjes en doe dit in de pan 3: Was en snijd de gele paprika’s in blokjes en doe ze in de pan. Roer alles goed door 4: Breek de takjes koriander en voeg toe. Hou 1 takje apart voor de garnering 5: Voeg de bouillon toe en laat dit voor 10 minuten op laag vuur koken 6: Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout 7: Dep de naanbroodjes in de soep Ook lekker met een beetje geitenkaas. Smakelijk!