Rood, rood en nog eens rood. Deze soep is dus rood en ontzettend lekker. Ik toverde er een brede smile mee op het gezicht van mijn wederhelft, daarmee keurde hij dit recept goed voor Healthtastic. Deze soep bevat iets meer tomaten dan paprika. Tomaten zitten vol met vitamine C, zink, calcium en ijzer, maar belangrijker nog is dat tomaten rijk zijn aan lycopeen. Dit is een gezond antioxidant en een natuurlijk pigment waar de tomaat zijn rode kleur aan te danken heeft. Hoe roder de tomaten des te meer lycopeen ze bevatten. In tegenstelling tot andere groenten, verliezen tomaten niet de vitamientjes nadat ze gekookt worden. Sterker nog, het versterkt de antioxidant lycopeen. Door de hitte wordt lycopeen ook nog eens omgezet in een vorm die beter is op te nemen door het lichaam. In combinatie met de gegrilde paprika en de geitenkaas, maakt deze soep ontzettend lekker en gezond. Ga jij hem ook proberen?
Dit heb je nodig
- 750 roma tomaten
- 1 pot gegrilde paprika's
- 15 gr basilicum
- 2 uien
- 1 teentje knoflook
- 140 gr tomatenpuree
- 500 ml water
- geitenkaas als garnering
- scheutje extra vergine olijfolie
- peper & zout
Zo maak je dit recept
1: Snijd de knoflook en uien fijn en fruit aan
2: Was en snijd de roma tomaten in parten en voeg toe aan de knoflook en uien
3: Laat de paprika’s uitlekken en voeg ook toe. Roer goed door
4: Snijd de stengels van de basilicum en voeg toe. Bewaar de losse blaadjes
5: Voeg nu de tomatenpuree en water toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit voor 10 min op laag vuur koken
6: Voeg de basilicumblaadjes toe. Houd een beetje apart voor de garnering. Pureer de soep totdat hij glad is
7: Doe de soep in een soepkom. Garneer met de geitenkaas, basilicum, beetje extra vergine olijfolie en peper
Smakelijk!
1 Reactie
[…] is een van mijn favorieten soepen. Klik hier voor een lekkere rode variant. Lekker met veel kruiden, uien en knoflook. Wanneer ik geen tricolore […]