Wanneer je gaat barbecuen ben je misschien geneigd om te gaan voor ongezonde producten. Speklappen, grillworst, vettige sauzen, wit brood en ga zo maar door. Lekker allemaal maar het is eigenlijk heel gemakkelijk om je barbecue gezonder en vooral lekkerder te maken door bijvoorbeeld groenten en salades de overhand te laten hebben. Deze tomatenspread is ook zo’ n voorbeeld van een gezonde keuze ipv een kruidenboter.
Deze tomatenspread doet het ook goed bij een borrelplankje, net even anders dan een gewone tomatenspread of pesto. Ik ben in ieder geval fan.

Dit heb je nodig
- 12 zongedroogde tomaten
- 2 el zonnebloempitten
- 2 takjes munt (gebruik alleen de blaadjes)
- 1 teentje knoflook
- 1 el extra vergine olijfolie
- peper en zout
Zo maak je dit recept
1: Week de zongedroogde tomaten voor 10 min in kokend water
2: Neem de keukenmachine en doe hier alle ingrediënten in en blend tot een gladde massa
Lekker op een stukje bruin stokbrood.