Dit klinkt toch alleen al hartstikke lekker: Wortel-linzen pindasoep. Een hele mond vol en dus ook je buik. Wortels in een soep is sowieso al super lekker, maar de pinda’s geven deze soep een extra volle smaak. Door de sambal krijgt de soep een bite, hou je hier niet zo van, dan kun je natuurlijk minder sambal gebruiken, of helemaal geen. Besluit je het wel te gebruiken, dan zul je zien dat de kokosmelk de pittigheid een beetje blust.
Smakelijk!
Dit heb je nodig
- 650 gr bospeen
- 2 uien
- 1 teen knoflook
- 1,5 liter groente bouillon (biologisch ofcourse)
- flinke hand pinda's
- 160 gr linzen
- 2 tl sambal
- 1 el olijfolie
- 200 ml kokosmelk
- basilicum als garnering
- peper&zout
Zo maak je dit recept
1: Snijd de ui en knoflook fijn. Bak deze kort in de olijfolie in een soeppan
2: Snijd ondertussen de wortels klein, voeg deze toe bij de ui en knoflook. Bak dit kort
3: Voeg dan de bouillon toe. Laat dit geheel ongeveer 15 min koken op laag vuur. Breng eventueel op smaak met peper&zout
4: Voeg 175ml kokosmelk toe (houd iets over voor de garnering), de linzen (ook een beetje bewaren voor de garnering), 1 tl sambal en de pinda’s toe. Pureer de soep
5: Schenk de soep in de kommen. Klein scheutje kokosmelk, beetje sambal, linzen en maak af met wat basilicum
Smakelijk!