Gevulde paprika, aubergine of tomaat. Allemaal super lekker. Soms in de oven, of in de pan. Nu lekker rauw gevuld met lauwwarme ingrediënten en je hebt een lekkere lauwwarme gevulde tomatensalade. Ik kan er wel vrolijk van worden. Dit gerecht is prima geschikt voor een lunch. Maar wanneer je dit wilt maken als hoofdgerecht dan kan dit ook prima. Maak dan van alles wat extra’s, dus niet 1 tomaat persoon, maar bijvoorbeeld 2, strooi er extra quinoa bij en je gevulde tomaten volstaan als hoofdgerecht.
Voor dit gerecht gebruikte ik de mini packs van Bonduelle. Super handig, want 1 blikje is precies genoeg voor deze 2 tomaten. De quinoa is gestoomd en je kunt het dus direct gebruiken. Scheelt weer enorm veel tijd.
Dit heb je nodig
- 2 grote vleestomaten
- 100 gr babyspinazie
- 2 stengels bosui
- 1 halve courgette
- 7 bimistronkjes
- 60 gr quinoa (mini packs bonduelle > super handig!)
- 70 gr mais
- 100 gr feta
- extra vergine olijfolie
- peper&zout
- eventueel een beetje citroensap
Zo maak je dit recept
1: Mocht je de bonduelle quinoa niet gebruiken. Bereid dan eerst de quinoa
2: Was de tomaat en hol ze uit. Bewaar de dekseltjes
3: Snijd de bosui in ringetjes, courgette in kleine blokjes en van de bimi gebruik je alleen het kopje
4: Neem een hapjes pan en bak de groente een beetje aan
5: Voeg de quinoa en mais toe en breng op smaak met peper en zout
6: Neem een schaal. Leg hier de babyspinazie in. Leg hierop de tomaten en vul ze met het quinoamengsel. Strooi blokjes feta over de tomaten
7: Bestrooi met extra vergine olijfolie en eventueel een beetje citroensap.
Smakelijk!