Iedereen zal het wel kennen. Koken voor een enorme groep en daarvan enkele vegetariërs. Altijd een uitdaging. Wat ga je maken? Maar ook als je gewoon eens wat anders wilt dan carpaccio, soep of salade als voorgerecht. Vaak kom je uit op heel veel groenten. Niks mis mee. Maar ik ga je helpen. Deze tomatentartaar is namelijk voor iedereen. Het lijkt misschien alsof je vlees eet, maar de tomaat heeft de overhand. Het kappertje, mosterd en sjalot geven pit aan deze tomatentartaar en doet daardoor niet onder van een vleestartaar. Zeker weten een topper op tafel.
Dit heb je nodig
- 4 vleestomaten
- 3 tasty tomaten
- 4 zongedroogde tomaten
- 2 el kappertjes
- 1 sjalot
- 2 tl mosterd
- 3 takjes basilicum
- peper en zout
Zo maak je dit recept
Benodigdheden: Kookring
1: Kook de vleestomaten heel even zodat je het velletje makkelijk kan verwijderen. Verwijder het velletje en de zaadlijsten. Snijd de tomaten fijn. Doe in een vergiet en laat de fijn gesneden tomaten goed uitlekken. Doe vervolgens in een kom
2: Verwijder de zaadlijsten van de tasty tomaten en snijd in kleine blokjes. Doe dit in de kom
3: Snijd de basilicum, zongedroogde tomaten, sjalot en kappertjes fijn en voeg ook toe
4: Doe ook de mosterd in de kom
5: Breng op smaak met peper en zout. Meng alles goed
6: Neem een bord en zet de kookring in het midden. Schep 2 goede lepels in de kookring en druk goed aan. Neem de ring weg. Versier met de overgebleven ingredienten.
Lekker met een stukje brood en extra vergine olijfolie.
1 Reactie
[…] Tomatentartaar met kappertjes en basilicum […]
Opmerkingen zijn niet mogelijk.