Stamppot met pompoen, kikkererwten en koriander yoghurt

bij Ellis
stamppot-pompoen-kikkererwten-1

Dit is een stamppot met een zuidelijk tintje. Veel kruiden en een beetje pittig. Warmt dus extra op tijdens deze koude dagen. Ik hou ervan. Toen ik de aardappelen aan het koken was, bracht me de geur terug naar vroeger. Toen aten we best vaak gekookte aardappelen. Ik moest er dan minimaal 2 eten. Tegenwoordig maak ik nooit meer gekookte aardappelen. Alleen wanneer er stamppot op tafel komt. En zelfs dan kies het liefst voor een zoete aardappel. Dit keer is het wel een dood normale Nederlandse aardappel, een kruimige nog wel.

Geniet van de koude dagen en deze warme stamp!

PS: inspiratie gekregen door een recept van ah.nl

stamppot-pompoen-kikkererwten-1

Stamppot met pompoen, geroosterde kikkererwten en korianderyoghurt

Dit is een stamppot met een zuidelijk tintje. Veel kruiden en een beetje pittig. Warmt dus extra op tijdens deze koude dagen.… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 1 flespompoen
  • 900 gr kruimige aardappelen
  • 310 gr kikkererwten
  • 4 el yoghurt
  • 10 gr verse koriander
  • 1 el gedroogde koriander
  • 1 el komijn
  • 1 tl ras el hanout
  • chili vlokken
  • scheutje melk
  • amandelschaaf voor de garnering
  • zout
  • olijfolie

Zo maak je dit recept

stamppot-pompoen-kikkererwten

1: Zet een grote ketel water op het vuur en zorg dat het kookt. Verwarm de oven voor op 200 graden
2: Was de pompoen, verwijder de zaadlijsten en snijd in dunne plakjes
3: Neem een bakplaat. Leg er bakpapier op en verdeel de pompoen. Breng op smaak met komijn, gedroogde koriander, chili vlokken, zout en besprenkel het met olijfolie. Zet voor 25 minuten in de oven
4: Schil de aardappelen en snijd in blokken. Kook de aardappelen in 20 minuten gaar
5: Laat de kikkererwten uitlekken, bestrooi ze met de ras el hanout en een beetje zout en rooster in een hapjespan. Zet apart
6: Doe de yoghurt in een kommetje en snijd de koriander fijn. Roer dit door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout
6: Giet de aardappelen af en haal de pompoen uit de oven. Stamp beide fijn.
7: Voeg een scheutje melk toe als het te droog is. Voeg nu de kikkererwten toe en breng op smaak met chili vlokken en eventueel zout
8: Neem een bord. Leg hier de stamppot op en maak af met een beetje yoghurt en amandelschaaf

Smakelijk

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer