De meningen zijn verdeeld over dit gerecht, maar ik vind dat je best wel pasta kan eten als je regelmatig beweegt en bewust bezig bent met voeding. Daarbij is dit gewoon echt lekker en moet je je zelf niet teveel ontnemen 🙂
Daar komtie:
2 personen:
– 150 gr speltspaghetti
– 300 gr verse spinazie
– 275 gr zalm
– 1 bakje cherry tomaatjes
– 125 ml light creme fraiche
– 1 teentje knoflook
– 1 ui
– 2 el olijfolie
– peper & zout
Optioneel: Ontop parmezaanse kaas
Kook de pasta volgens de verpakking.
Snijd de knoflook en de ui fijn en bak kort in wat olie in een hapjes pan. Snijd de zalm in blokjes en voeg toe bij de ui en knoflook. Voeg met en met de spinazie toe. Snijd de cherry tomaatjes door de helft. Als de spinazie helemaal is opgenomen, voeg je de tomaatjes en creme fraiche toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
Simpel als wat! Je bent klaar om op te scheppen. Doe wat pasta op een bord en voeg er een grote lepel spinazie-zalm-cherrytomaatjes mengsel aan toe.
Ook lekker met wat gerapste parmezaanse kaas ontop!
Delen? gebruik #healthtastic