Curry met geroosterde paprika’s

bij Ellis

Zoals jullie wellicht op mijn insta hebben gezien ben ik een tijdje in Thailand geweest, OH my GOD. Wat een keuken! Ze werken met zoveel lekkere verse ingrediënten. Dat is bijna onmogelijk om na te maken in Nederland. We hebben de ingrediënten niet, of ze smaken toch wel degelijk anders. Maar goed, dat is geen reden om het niet te proberen, toch? 🙂

Dit heb je nodig voor 4 personen:
– 300 gr basmati rijst
– 4 kipfilets
– 1 pot geroosterde rode paprika’s
– 1 rode ui
– 2 tenen knoflook
– 400 ml kokosmelk
– 2 el maizena
– 1 halve rode peper
– 2 tl kurkuma
– 300 gr kikkererwten
– 300 gr spinazie
– 1 grote tomaat
– handje geroosterde pinda’s
– 3 el olijfolie
– peper en zout

Zo maak je het:
Kook de rijst zoals aangegeven op het pak met wat zout.
Snijd de ui en de knoflook klein. Verwarm de olijfolie en roerbak de ui en de knoflook tot ze mooi lichtbruin en zacht zijn. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg ook toe. Breng op smaak met kurkuma, zout en peper.

Giet de paprika’s af. Snijd de paprika en rode peper in kleine blokjes. Mix de paprika’s, de ui en de knoflook, kokosmelk, maïzena en rode peper tot een gladde massa. Indien nodig breng je het geheel wat op smaak met zout en peper. Voeg daar de kikkererwten aan toe, de spinazie en de blokjes tomaten en kook dit zachtjes onder een gesloten deksel. Laat op staan voor ongeveer 15 minuten.

Serveer met de basmatirijst en snipper er de gesneden koriander en geroosterde pinda’s erover.

Geïnspireerd door culy.nl

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer