Dit is een perfecte lunch voor een healthy workday. Avocado geeft veel energie, kipfilet geeft een verzadigd gevoel en de komkommer en sla zijn heerlijk fris. Gegarandeerd dat je even van je honger gevoel af bent. Ik maak dit vaak, het is gewoon zo lekker. Heerlijk ook tijdens deze wintermaanden omdat het je even terug brengt naar die warme zomermaanden.
Met dit recept sta ik in het Brightlands magazine waar ik al eerder over schreef. Erg cool om juist deze gezonde mensen te voorzien van tips voor een gezonde werkdag.
Dit heb je nodig
- 2 sneetjes meergranen brood
- 2 plakjes kipfilet
- 1 halve avocado
- 1/3 komkommer
- 1 tl mayonaise (op basis van yoghurt)
- 1 handje botersla
- Beetje citroen sap
- Peper en zout
Zo maak je dit recept
1: Prak de halve avocado in een kommetje. Voeg hier een beetje citroensap aan toe. Breng op smaak met peper en zout
2: Leg de twee boterhammen op een plank. Smeer een boterham in met de avocado spread en leg hier de kipfiletplakjes op
3: Snijd de komkommer in dunne plakjes
4: Smeer de andere boterham in met mayonaise. Leg hier de botersla en plakjes komkommer op
5: Leg de boterhammen op elkaar en snijd doormidden.
Tip: Snijd de komkommer eens met een kaasschaaf. Dat maakt de plakjes extra dun.