De smaak van mango brengt me altijd naar de zomer. Ik kan er echt van genieten. Ook van de combinatie in deze salade. De ui voor een beetje pit, avocado voor de romige smaak, mango voor het zoetje, rucola voor het bittertje en de walnoot om het knapperig te houden. Ik heb de salade afgemaakt met een beetje citroen-olijfolie. Dat maakt de salade net een tikkeltje frisser dan hij al is.
Heerlijke salade om als lunch te eten, maar kan ook prima als bijgerecht.
Smakelijk!
Het bord op de foto is van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment.
Dit heb je nodig
- 85 gr rucola
- 1 avocado
- 1 halve mango
- 1 kleine rode ui
- een flinke hand walnoten
- scheutje citroen olijfolie
- peper en zout
Zo maak je dit recept
1: Neem een grote saladekom en doe hier de rucola in
2: Snijd de avocado en mango in reepjes en voeg toe
3: Snijd de rode ui in flinterdunne ringetjes en voeg ook toe
4: Breek de walnoten en verspreid over de salade. Meng alles door elkaar
5: Maak af met de citroen olijfolie, peper en zout