Pilav met bloemkool en kikkererwten

bij Ellis

Pilav is een typisch Turks gerecht, het staat bij een gemiddelde Turkse familie dan ook wekelijks op het menu. Pilav wordt gemaakt met een speciaal soort rijst, ook “pirinç” genoemd. Mocht je willen scoren met dit gerecht, adviseer ik om ook daadwerkelijk deze rijst te halen. Heb je hier geen zin en/of tijd voor, dan smaakt deze pilav ook prima met zilvervliesrijst, net zoals ik dat deed 🙂

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 1 klein kopje zilvervliesrijst, of de Turkse variant
– 1 kleine bloemkool
– blikje kikkererwten (check het etiket! sommige varianten bevatten veel zout en/of suiker)
– 1 ui
– 2 el currypasta (gele of rode, maakt niet zoveel uit, als hij maar niet te pittig is. En check wederom het etiket)
– 4 takjes koriander
– 2 eieren
– scheutje azijn

Zo maak je het:

Bereid de rijst volgende verpakking.

Snijd de ui in snippers en bak deze kort in wat olie. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af. Snijd ook de bloemkool in kleine roosjes. Haal uit de pan en voeg de klein gesneden bloemkool toe. Bak dit de bloemkool in wat olie circa 2 min. Voeg nu de pasta en 100ml water toe. Kook de bloemkool in 10 min gaar in een gesloten pan. Voeg hierna de ui en kikkererwten toe en kook in een open pan nog 5 min. Voeg de rijst als laatste toe en roer nog eens goed door.

Pocheer de eieren een voor een. Weet je niet hoe dit moet? Check dit filmpje (Het is echt niet moeilijk :))

Maak nu het bord op. Doe het bloemkoolmengsel op het bord, voeg 1 gepocheerd eitje toe en maak af met wat koriander. Smullen maar!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer