Pasta met tomatensaus, volgens mij vindt iedereen dat wel lekker vinden. Vooral als je de pastasaus voor een groot gedeelte zelf maakt. Dat is smullen joh. Ow en dan vergeet ik de overheerlijke ballen en toppings. Op het oog lijkt er niet veel groente in dit gerecht te zitten. Maar die zitten dus in de zelfgemaakte saus. Als je namelijk de groente pureert door de tomaten heb je een heerlijke smaakvolle saus en nog gezond ook. Koop een goede kwaliteit pasta (volkoren, spelt, etc) en je hebt een voedzaam, gezond en lekker gerecht. Go for it!
Dit heb je nodig
- 300 gr rigatoni
- 400 gr groentemix (zakje met Italiaanse voorgesneden groentemix)
- 500 gr tomatenblokjes
- 300 gr spinazie
- 1 teentje knoflook
- 1 ui
- 20 gehaktballetjes van goede kwaliteit
- peper en zout
- als topping: parmezaanse kaas, taggia olijven, geroosterde pijnboompitten
Zo maak je dit recept
1: Bereid de pasta volgens de verpakking
2: Snijd de knoflook fijn en bak samen met de groentemix in een hapjespan voor 5 minuten. Doe dit in de blender en voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en pureer tot een glad mengsel
3: Snijd de ui fijn en bak in een beetje olijfolie in dezelfde hapjespan. Voeg de gehaktballetjes toe en bak totdat ze bruin en gaar zijn. Voeg de tomatensaus toe en laat voor 5 minuten pruttelen. Schep langzaam de spinazie toe totdat alles is opgenomen
4: Doe wat pasta in een diep bord. Schep de saus met balletje erover. Bestrooi met parmezaanse kaas, olijven en pijnboompitten
Geniet!