Het is tijd voor broccoli! En wel .. in een salade. Broccoli salade dus. Broccoli is een veelzijdig product en kan dus op veel manieren gebruikt worden. Deze salade eet je natuurlijk niet alleen, maar eet het als een side dish. Bijvoorbeeld bij een BBQ of op een zomerse dag bij een stukje vlees (kan ook in de winter trouwens). De salade is heerlijk fris, koud en valt absoluut niet zwaar, dus past goed bij eigenlijk alles.
Geniet!
Dit heb je nodig
- 1 grote broccoli
- 5 zoete tomaten
- bosje verse bieslook
- ½ teentje knoflook
- theelepels dijonmosterd
- 6 el extra vierge olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- zout&peper
- Optioneel: 200 gr magere spekjes
Zo maak je dit recept
1: Snijd de broccoliroosjes klein en stoom ze in een stoommandje in 5 min beetgaar
2: Snijd de tomaten in partjes. Doe de tomaten in een schaal
3: Giet de broccoli af en laat ze goed uitlekken en afkoelen
4: Bak de spekjes uit in een hapjespan. Wanneer ze bruin zijn, ontvet je de spekjes door ze op een bord te leggen met een stukje keukenpapier. Voeg daarna toe aan de tomaten
5: Snijd de bieslook klein en voeg dit samen met de afgekoelde broccoli toe aan de tomaten
6: Maak nu de dressing. Snijd de knoflook klein, voeg hier de mosterd, olijfolie, witte wijnazijn en beetje peper en zout toe. Meng dit goed en giet dit over de salade.
Smakelijk
Delen? gebruik #healthtastic