Komkommersalade met couscous en kikkererwten

bij Ellis

Ik vind een komkommersalade altijd lekker fris, maar meer een side dish dan een hoofdgerecht. Maar dit is anders. De couscous en kikkererwten maken dit een echt gerecht. En als je er dan ook nog een stukje vlees of vis bij serveert, heb je een volwaardig hoofdgerecht.

Wat heb je nodig voor 4pers:
– 160 gr couscous
– 1 el olijfolie
– 2 rode uien
– scheutje balsamicoazijn
– 12 grote bladeren verse munt
– 1 komkommer
– 120 gr gekiemde kikkererwten
– 2 avocado’s
– 60 gr veldsla
– sap van 1 citroen
– zout&peper

– Optioneel: Steak of vis. Ik had een mozzarella steak gekocht bij de slager, jam!

Bereiding (30min):
Bereid de couscous volgens verpakking.

Snijd de rode ui fijn en bak deze in een hapjespan glazig. Voeg druppelgewijs de balsamico toe. Laat dit afkoelen.

Hak de verse munt in kleine reepjes. Snijd de komkommer in dunne reepjes (ik heb een dunschiller gebruikt). Snijd de avocado in blokjes. Voeg de munt, ui, komkommer, kikkererwten en avocado toe aan de couscous. Hussel dit goed door elkaar en breng op smaak met een beetje peper en zout.

Optioneel: Bak de steak of de vis.

Maak de borden op: Eerste wat veldsla, dan de komkommersalade en maak af met de steak of de vis. Besprenkel dit met een beetje citroensap.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer