Andijvietaart met gehakt

bij Ellis

Andijvie is op dit moment seizoensgroente, dus het is tijd voor een bordje andijvie! Chickslovefood hadden hier een goed idee voor, de andijvietaart. Dit vindt echt iedereen lekker.

Wat heb je nodig (4pers):
– 500 gr aardappelen
– 150 gr gesneden andijvie
– 6 eieren
– 350 gr goede kwaliteit gehakt
– 100 gr Parmezaanse kaas
– 2 el peper&zout

Zo doe je het (75min):

Verwarm de oven voor op 200 graden. Voeg 2 eetlepels olie in een koekenpan en rul het gehakt en voeg wat peper en zout toe. Klop de eieren in een kom.

Schil en rasp de aardappels. Rasp ook de Parmezaanse kaas.

Doe de aardappelrasp, het gehakt en de helft van de kaas bij het ei-mengsel. Roer door elkaar. Voeg dan de andijvie toe en roer weer goed door elkaar.

Schep het mengsel in een met bakpapier beklede taartvorm en strooi de rest van de Parmezaanse kaas er over. Bekleed de taart met aluminiumfolie en bak de taart 40 minuten in de oven.

Haal dan het folie van de taart en bak nog 15 minuten voor een mooi goudbruine korst.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

Recept van: chickslovefood

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer