Japanse ramensoep

bij Ellis
ramen-soep-ei-paksoi-tauge-2

Japan staat op ons lijstje om ooit eens te bezoeken, maar omdat het dit jaar waarschijnlijk een reis naar Italië gaat worden, maakte ik wel al een Japans gerecht: ramensoep. Deze ramensoep stond namelijk al langer op de planning en deze mooie bakjes van Maastricht Porselein vragen erom.

De basis is bouillon, ramen (noedels) en toppings. Ik maakte de soep met paksoi, taugé, lente-ui en een eitje. De bouillon heb ik op smaak gebracht met knoflook, rode peper en gember. Flinke stukken waardoor de soep heerlijk op smaak is (en een beetje pittig – ik hou ervan). Ik koos trouwens voor Udon noedels, die hebben een goede bite en zijn net iets dikker.

Smakelijk!

De bakjes (Palmer – Arenito) op de foto zijn van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment. 

ramen-soep-ei-paksoi-tauge-2

Japanse ramensoep

Japan staat op ons lijstje om ooit eens te bezoeken, maar omdat het dit jaar waarschijnlijk een reis naar Italië gaat worden,… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 4.5/5
( 2 voted )

Dit heb je nodig

  • 180 gr Udon noedels
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 stengels bosui
  • 3 stengels paksoi
  • 100 gr taugé
  • 2 eieren

Zo maak je dit recept

ramen-soep-ei-paksoi-tauge-1

Lekker en super gezond!

1: Neem een soeppan en doe daar de bouillon in. Breng aan de kook
2: Kneus de knoflook, snijd de gember in dunne plakjes en snijd de rode peper in dunne reepjes (bewaar de helft als garnering). Voeg toe aan de bouillon. Voeg ook de sojasaus en vissaus toe. Roer goed door
3: Voeg de noedels toe en laat dit 15 minuten op laag vuur opwarmen
4: Kook de eieren in 8 minuten hard
5: Neem de soepkommen. Verdeel de taugé
6: Snijd de bosui en paksoi in dunne reepjes en voeg toe aan de taugé
7: Giet de bouillon over de groenten. Pel het eitje en snijd in tweeën, leg op de soep. Maak af met een beetje rode peper.

 

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer