Er gaat niks boven een goede groene salade. Dit is trouwens echt een maaltijdsalade en dat komt doordat er quinoa in zit. Gegarandeerd geen honger meer na deze groene topper. Wist je dat Quinoa een bron van eiwit en de mineralen koper en magnesium is? Verder bevat quinoa vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. Super gezond dus en ik vind het ook nog eens super lekker. Ik heb deze salade gewoon als avondmaal gegeten, maar ik kan me zo voorstellen dat dit ook lekker is voor bij een BBQ.
Dit heb je nodig
- 150 gemengde quinoa
- 100 gr aspergetips
- 200 gr falafel
- 200 gr doperwten
- 150 gr rucolamelange
- 3 el citroen olijfolie
- 7 gr munt
- 1 el olijfolie voor te bakken
Zo maak je dit recept
1: Bereid de quinoa volgens verpakking
2: Was en snijd de asperges in gelijken stukken en bak aan in een hapjespan en breng op smaak met peper en zout
3: Voeg na 5 min de doperwten toe
4: Doe de rucola in een slakom. Breek de blaadjes munt en voeg toe
5: Voeg de asperges en doperwten bij de rucola en roer door
6: Doe een beetje olijfolie in dezelfde hapjespan en bak hier de falafel in 5 minuten gaar
7: Giet de quinoa af en voeg ook bij de rucola. Breng op smaak met de citroen olijfolie, peper en zout
8: Maak de borden op: Doe de rucola-asperge-quinoa salade in een diep bord, versier met de falafel en een beetje munt
Smakelijk!