Groene pasta met veel groente en Hüttenkäse

bij Ellis
Groene_pasta_met_huttenkase

Terug van weg geweest! Zoals jullie misschien weten ben ik 1,5 week op Ibiza geweest. Wat een genot. Ondertussen ben ik alweer een weekje terug en weer helemaal terug in het normale ritme. Het was weer tijd ook om weer een beetje normaal te doen qua eten (vandaar deze groene pasta!). Niet dat ik extreem ongezond gegeten heb, maar ik vind het toch wel erg fijn om weer een normaal eetritme te hebben. Dat voelt gewoon beter.

Deze groene pasta draagt zijn steentje hieraan bij. Er stond namelijk sinds lange tijd weer een run op de planning. De City trail run van Maastrichts Mooiste. Erg leuk om door typische Maastrichtse gebouwen te mogen lopen. Hier en daar een special hapje of drankje te mogen proeven en vervolgens je run weer voort zetten. 11km was het parcours, dus er moest wel een goede maaltijd aan vooraf gaan zodat ik nog een beetje zou scoren (tja.. vakantie in de benen). Ik koos voor deze groene pasta met groene groente en Hüttenkäse. De pasta is trouwens van spelt gemaakt. Lekker voedzaam.

Super lekker vond ik het. Ga jij het ook maken?

Groene_pasta_met_huttenkase

Groene pasta met veel groente en Hüttenkäse

Terug van weg geweest! Zoals jullie misschien weten ben ik 1,5 week op Ibiza geweest. Wat een genot. Ondertussen ben ik alweer… Printen
Personen: 4 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 2 voted )

Dit heb je nodig

  • 400 gr spelt spaghetti
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 250 gr tuinerwten
  • 200 gr groene asperge tips
  • 200 gr huttenkase
  • handje pijnboompitten
  • 1 el olijfolie om in te bakken
  • extra vergine olijfolie
  • chilivlokken
  • peper en zout
  • optioneel: beetje parmezaanse kaas

Zo maak je dit recept

1: Bereid de pasta volgens de verpakking
2: Snijd de knoflook fijn en bak in een wok in een beetje olijfolie
3: Snijd de courgette in kleine blokjes en de asperge tips in drie stukken. Voeg toe aan de knoflook
4: Voeg ook de tuinerwten toe en roer door. Laat even staan op laag vuur
5: Rooster de pijnboompitten in een hapjespan
6: Giet de pasta af en roer door de groenten. Breng op smaak met peper, zout en wat chilivlokken
7: Schep de pasta in diepe borden. Garneer met een flinke lepel Hüttenkäse, pijnboompitten, extra vergine olijfolie en een beetje parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

1 Reactie

Spelt pasta met tuinerwten, courgette, zuivelspread en tomaten - Healthtastic 4 november 2018 - 19:48

[…] Een andere pasta met groene groenten? Klik hier. […]

Opmerkingen zijn niet mogelijk.

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer