Gevulde kip met geitenkaas, serranoham, wortel en tijm

bij Ellis
Gevulde_kip_geitenkaas_serranoham_tijm_wortel

Gevulde kip lijkt misschien een gerecht dat alleen geschikt is voor feestdagen. Maar ik vind dat het altijd moet kunnen. Zelfs op een hete zomeravond. Je ziet zo’n gevuld kippetje natuurlijk wel vaak op feestelijke momenten. En dat snap ik ook wel. Ik maakte het met een kipfilet, want dat was wat makkelijker vouwen. De serranoham wordt in de oven lekker knapperig en zorgt ervoor dat de kip mals blijft.

Ik gebruikte gemixte wortelen, maar een gewone oranje wortel is ook prima geschikt. Wij hadden echt precies genoeg aan drie kipfilets met z’n tweeen, maar wanneer je denkt niet genoeg te hebben (bij grote honger of wanneer je te maken hebt met grote eters) kun je er makkelijk een rozeval aardappeltje bij maken. Gegarandeerd een succes.

Gevulde_kip_geitenkaas_serranoham_tijm_wortel_3

Gevulde kip op een bedje van wortelen

Gevulde_kip_geitenkaas_serranoham_tijm_wortel

Gevulde kip met geitenkaas, serranoham, wortel en tijm

Gevulde kip lijkt misschien een gerecht dat alleen geschikt is voor feestdagen. Maar ik vind dat het altijd moet kunnen. Zelfs op… Printen
Personen: 2 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 3 kipfilets
  • 125 gr geitenkaas naturel
  • 4 takjes tijm
  • 6 plakjes serranoham
  • 1 stengel bosui
  • 500 gr (gemengde) wortels
  • peper
  • 1 el olijfolie

Zo maak je dit recept

1: Verwarm de oven voor op 200 graden
2: Snijd de bosui fijn
3: Leg twee plakjes serranoham op een plank en leg hier 1 kipfilet op. Maak een snee in de kipfilet (niet helemaal door). Vul de kipfilet met de gesneden bosui, 1/3 van de geitenkaas, de blaadjes van 1 takje tijm en een beetje peper. Vouw de kipfilet dicht door de plakjes serranoham om de kipfilet te binden. Herhaal dit bij alle 3 de kipfilets
4: Neem een ovenschaal. Snijd de wortel in smalle reepjes en leg in de schaal. Leg hier de kipfilets op en bestrooi met de overgebleven geitenkaas, tijm, olijfolie en een beetje peper
5: Zet voor 30 min in de oven. Snijd hierna de kip in om te kijken of die gaar is. Zo niet, plaats je de kip nog even terug

Smakelijk!

Gevulde_kip_geitenkaas_serranoham_tijm_wortel_4

 

 

Ook interessant voor jou

2 Reacties

jean coumans 16 september 2018 - 09:33

Je kunt er niet vanaf blijven, lekker.

Ellis 17 september 2018 - 19:58

Ik geniet er ook telkens weer van! Heerlijk.

Opmerkingen zijn niet mogelijk.

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer