Gele curry met kippendijtjes

bij Ellis

Je hebt groene, rode ennn.. gele curry. Ik hou echt van curry, je kan er enorm veel mee variëren. Bij deze curry had ik trouwens echt zin in een lekkere rijst, dus koos voor pandan rijst. Lekker plakkerig, zoals rijst hoort te zijn. Er zit een heel lekker smaakje aan, wat deze curry net even iets specialer maakt.

Dit heb je nodig voor 2 personen:
– 200 gr pandanrijst
– 1 ui
– 4 kippendijtjes
– 1 gele paprika
– 1 el tomatenpuree
– 200 gr kikkererwten
– 1 duim verse gember
– 1 chili peper
– 1 tl kurkuma
– 2 tl kerriepoeder
– 1 tl honing
– 1 bio kippenbouillon blokje
– 1 middel groot glas water
– 2 takjes koriander
– peper & zout
– 1 el olijfolie
– 1 half bosuitje als garnering

Zo maak je het:
Hak de helft van de ui en paprika, chili peper en gember en doe in de blender. Voeg de helft van het water en het bouillonblokje aan toe en meng tot een pasta.

Snijd de kippendijtjes in grove stukken en bak samen met de kruiden en honing in wat olie in een hapjespan. Hak ondertussen de andere helft van de groente klein. Voeg nu de groente toe aan de pan. Bak dit ongeveer 5 min. Voeg de pasta en het water toe en roer goed. Schut er de uitgelekte kikkererwten en tomatenpuree aan toe. Breng op smaak met peper en zout en een beetje fijn gesneden koriander. Laat dit op laag vuur pruttelen.

Kook nu de rijst volgens de verpakking.

Maak de garnering door het bosuitje in ringetjes te snijden. Als de rijst klaar is, kan je de borden opmaken. Succes verzekerd!

Smakelijk.

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer