Frittata, of ook wel het overblijfselenmaaltje genoemd. Makkelijk, simpel en altijd lekker. Wat je altijd nodig hebt, zijn eieren. Voor de rest kun je hier werkelijk alles in doen. Trek je koelkast en diepvries open en kijk wat je nog hebt. Snijd het klein en meng door de eieren en breng op smaak met een beetje kruiden, peper en zout. Lekker met wat kaas on top. 30 minuten de oven in en je serveert een volledige maaltijd. Wat je vaak ziet is aardappel in de frittata, vooral in Spanje zie je dit veel. Dat vind ik zelf niet zo lekker.
Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Wil je je toch aan een recept houden voor een frittata? Dan heb ik hem hier voor je. Heel erg lekker en zo klaar.
Zo maak je dit gerecht: Smakelijk eten! PS: Dit is trouwens koud ook lekker!Dit heb je nodig
Zo maak je dit recept
1: Warm de oven voor op 200 graden
2: Neem een grote kom en klop hier de eieren in los
3: Was en snijd de bosui in dunnetje ringetjes, doe hetzelfde met de rode peper (als je het niet te pittig wilt maken, verwijder dan de zaadlijsten). Voeg beide bij het eimengsel
4: Snijd de peterselie grof en voeg ook toe. Meng alles goed en breng op smaak met peper en zout
5: Was de courgette en snijd in driehoekjes. Doe dit samen met doperwten in een ovenvaste schaal (ik gebruikte eentje met een deksel). Giet hier het eimengsel en roer alles goed door
6: Breek de geitenkaas en verdeel over de schaal. Duw de stukjes geitenkaas in het mengsel. Raps er een beetje parmezaanse kaas overheen
7: Zet dit voor 30 minuten in de oven. Kijk regelmatig. Als de frittata niet meer beweegt, zet dan de oven 5 minuten op de grillstand. Neem uit de oven en snijd in taartpunten