We kennen allemaal wel de koude pastasalade. Met uitjes, augurken, hamblokjes en heel veel mayonaise. Vroeger werd dat vaak gemaakt als we een picknick of dagje strand op het programma hadden. Vandaag maakte ik hier een iets gezondere variant op. Lekker fris door de sinaasappel en munt. Je waant je zo op dat strand. We moeten helaas nog even wachten. In de tussentijd leent zich dit gerecht prima als lunch. Handig als je iets meer maakt, want dit is zo’n typische pasta die perfect is voor op het werk of voor onderweg. Weinig ingrediënten en toch gegarandeerd smullen deze koude pastasalade.

Dit heb je nodig
- 400 gr farfalle
- 1 courgette
- 3 perssinaasappels
- 200 gr feta
- 6 takjes munt
- extra vergine olijfolie
- peper&zout
Zo maak je dit recept
Zo maak je deze pastasalade:
1: Bereid de pasta volgens de verpakking
2: Was en snijd de courgette in driehoekjes
3: Schil de sinaasappels en snijd de plakjes door tweeën
4: Snijd de feta in blokjes
5: Pluk de blaadjes van de takjes munt en snijd in dunne reepjes
6: Giet de pasta af en laat even afkoelen. Doe vervolgens terug in de pan
7: Meng alle gesneden ingrediënten door de pasta. Besprenkel met de extra vergine olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk eten!