Bij het ontbijt in het weekend kan een verse sinaasappelsap eigenlijk niet gemist worden. Lekker vers geperst en het liefst gemaakt door je liefje. Dit sapje is net iets meer dan alleen verse jus. Hier zit ook wortel en gember in en geeft net dat extra beetje pit. Ik hou ervan. Want ik ben namelijk ook een gemberthee-liefhebber. Heerlijk met een stukje sinaasappel erin. Gember warmt zo lekker op en is ook nog eens goed voor je maag. Het zorgt namelijk voor de aanmaak van de spijsverteringssappen, waardoor je beter in staat bent om je maaltijd te verwerken. In de wintermaanden drink ik het liefst iedere dag iets met gember erin, lekker onder en dekentje, hopen dat de donkere maanden zsm voorbij vliegen.
Dit heb je nodig
- 4 sinaasappels (het liefst perssinaasappels)
- 2 cm gember
- 50 gr peen of wortel (ik gebruikte peen julienne)
- 1 glas water
Zo maak je dit recept
1: Schil de sinaasappels en doe ze in de blender
2: Was en snijd de gember in kleine stukjes en voeg toe
3: Snijd de wortel in grove stukken of wanneer je peen julienne gebruikt, doe het in de blender
4: Voeg het water toe en blend tot een sap
Enjoy!