Filotaart met bimi en kip

bij Ellis

Als het weekend is houd ik ervan om wat extra tijd te besteden in de keuken. Of ja, het duurt gewoon wat langer voordat het klaar is. De bereidingstijd van dit gerecht is maar 20 min, het moet alleen wat langer in de oven. Ik kreeg het boek van Ellen Hoog cadeau voor mijn verjaardag en daar komt dan ook dit gerecht uit. Toppertje vond ik, ga je hem ook proberen?

Voor 2 personen:
– 5 plakjes filodeeg (in de diepvries)
– 4 el olijfolie
– 4 lente uitjes
– 1 teentje knoflook
– 200 gr kip
– 2 tl verse tijm
– 200 gr bimi (jonge broccoli, bij de ah verkrijgbaar)
– 6 eieren
– 175 ml melk
– 150 gr pittige geraspte kaas
– peper & zout

Benodigdheden: o.a. een springvorm van 22 cm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de lente uitjes en knoflook fijn en fruit ze in een beetje olie. Snijd de kip ondertussen in reepjes en voeg ze toe bij de lente ui en knoflook. Bak de kip bruin. Voeg als laatste de tijm toe.

Stoom de bimi in een stoomnetje. Mocht je dit niet hebben dan gewoon in kokend water. Doe dit 4 minuten, giet daarna af.

Klop de eieren los en voeg de melk en kaas toe. Breng op smaak met peper en zout. Voeg het kipmengsel toe.

Vet de springvorm in met olijfolie en leg een voor een de plakjes filodeeg erin. Bestrijk telkens de plakjes. De deeg mag iets over de vorm hangen. Als je klaar bent leg je de bimi op de bodem en giet je het ei-kipmengsel erover. Zet het voor 30 minuten in de oven.

Smakelijk!

Delen? Gebruik #healthtastic

PS: Alle credits gaan naar Ellen Hoog / In perfecte conditie

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer