Ik kwam tot de conclusie dat ik te weinig vis eet. 1x per week vis, toch? Dat lukt me nooit! Het moet namelijk echt goed bereid worden wil ik het echt lekker vinden. Tja, daarvoor moet ik echt in een goed restaurant zijn en niet in mijn eigen keuken, hier ben ik echt eerlijk in! Maar in een salade gaat het vrij gemakkelijk. Je zal bij mij niet snel tonijn zien, maar zalm, forel of makreel gaat er altijd wel in. OK, met mate dan!
Voor 2/3 personen:
– 1 kleine venkel
– 2 gerookte forelfilets
– 75 gr baby spinazie
– 1/2 ijsbergsla (krop of een voorgesneden variant)
– 2 sinaasappels
– 2 el yoghurt mayonaise
– 2 el yoghurt
– 1/2 el mosterd
– beetje verse peterselie
– peper & zout
Zo ga je te werk:
Neem een saladekom. Snijd de venkel in smalle reepjes, doe ze in de kom. Voeg de gewassen babyspinazie en ijsbergsla toe. Schil 1 sinaasappel en snijd de partjes doormidden en voeg toe aan de salade. Hussel de salade.
Neem nog een kommetje en maak de dressing door de andere sinaasappel uit te persen. Voeg de mayonaise, yoghurt en mosterd toe. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing goed.
Verdeel de salade over 2 borden. Snijd de forel in reepjes en leg op de salade. Besprenkel met de dressing en bestrooi met peterselie.
TIP: Lekker met een glas sinaasappel-gember-wortelsapje
Klaar! Smakelijk.
Delen? Gebruik #healthtastic