Het festivalseizoen is aangebroken. Tijd voor een partij goede dansfeestjes dus. Ik kies er meestal twee uit en daar hou ik het dan ook bij. Heerlijk erop uit, los op de muziek en natuurlijk de lekkerste foodtrucks. Pannekoeken, loempias en natuurlijk shoarma! Die bodem is heel erg belangrijk en geniet dan ook van de verschillende mogelijkheden qua eten. Wil je nu niet op een festival eten, maar wil je wel in the mood komen? Dan heb ik deze festivalpita voor je gemaakt. Hierbij het recept.
Veel plezier!
Dit heb je nodig
- 4 spelt pitabroodjes
- 1 rode paprika
- 2 kipfilets
- 4 handjes rucola
- 100 gr feta
- 1 rode ui
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 el olijfolie
- 6 el Griekse yoghurt
- 1 halve citroen
- 1 halve komkommer
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Zo maak je dit recept
1: Neem een diepe kom en snijd de kipfilet in dunne reepjes. Marineer met de Italiaanse kruiden, peper, zout en een scheut olijfolie. Zet aan de kant
2: Bereid de pita’s volgens de verpakking
3: Snijd de rode paprika en rode ui in reepjes en de feta in blokjes
4: Bak de kip goud bruin
5: Maak de saus door de Griekse yoghurt in een kommetje te doen. Snijd de komkommer in tweeën en verwijder het zachte gedeelte. Snijd klein. Snijd ook de knoflook fijn. Knijp de citroen uit en breng op smaak met peper en zout. Roer alles door elkaar
6: Vul de pita met de rucola, kip, paprika, rode ui, feta en maak als met een goede lepel saus
Smakelijk!