Deze zat al langer in mijn hoofd en nu heb ik hem eindelijk gemaakt: De bosvruchten smoothie met een rijpe banaan en een paar flinke lepels kwark. Een smoothie die je normaal gesproken verwacht tijdens de warme dagen, maar die ik gewoon maak in de winter. Het maakt me niks uit, we halen de zomer gewoon in huis.
Voor de smoothies gebruik ik tegenwoordig diepgevroren fruit. Dat is direct na plukken ingevroren waardoor veel vitamines behouden blijven en daarnaast is het ook nog eens super handig. Bij ons liggen standaard verschillende doosjes in de diepvries zodat je altijd een smoothie kunt maken. Dit keer dus met een banaan en kwark. Beetje water erbij en je hebt een heerlijke frisse smoothie.
De glazen (merk Libbey uit de serie Everest) op de foto zijn van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en glazen en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment.
Dit heb je nodig
- 125 gr diepgevroren bosvruchten (bewaar een beetje als garnering)
- 4 el kwark
- 1 banaan
- glas water
- beetje kokosrasp
Zo maak je dit recept
1: Neem een blender
2: Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot een smoothie. Als de smoothie te dik is, voeg je nog een beetje extra water toe
3: Maak af met een beetje kokosrasp en wat vruchten
Enjoy!