BBQ tijd!

bij Ellis

Als het zonnetje doorkomt sprint iedereen naar de slager om vlees te halen voor een BBQ. Typisch, je haalt altijd te veel en je propt jezelf helemaal vol. Met dit gerecht zal dit niet gebeuren, je kan er nog een quinoa salade bijmaken en je hebt een lekker lichte avondmaal.

Voor 4 pers:
– 1 venkelknol
– 1 ui
– 1 rode paprika
– 175 gr groene asperges
– ½ courgette
– 250 gr runderbraadworst (mager en gekruid, van de slager!)
– 3 el olijfolie
– 15 gr basilicum

Zo maak je het:

Snijd 1 cm van de onderkant van de venkelknol, verwijder het groen en snijd de venkel in gelijke parten. Snijd de ui in gelijke parten. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in repen. Breek de houtachtige onderkant van de groene asperges en snijd de asperges in drie schuine stukken. Halveer de courgette over de lengte en snijd in stukken van 2 cm. Snijd de worst in plakjes van ½ cm.

Verdeel de helft van de groenten en worst over een met bakpapier beklede grote ovenschaal. Besprenkel de groenten en worst met de olie, bestrooi met peper en eventueel zout en schep om. Rooster de groenten op de BBQ ca. 25 min. goudbruin en gaar.

Smakelijk!

Delen? gebruik #healthtastic

Ook interessant voor jou

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer