OEH-LA-LA, dit is echt een delicatesse. Dit recept kwam ik tegen op beginspiration.nl in het budgetproofkerstmenu. Heerlijk als voorgerecht of als side dish. Ik heb hier verschillende kleuren bietjes voor gebruikt, maar je kan hem natuurlijk ook alleen met de rode kanjers maken.
Dit heb je nodig voor 4 kleine salades:
– 2-3 medium bietjes, geschild
– 100 gr geitenkaas, het beste in een rol, waarbij je individuele plakjes kunt snijden (4 plakjes)
– 2 wortels, geschild
– 2 tl (verse) tijm
– 2 el balsamico azijn
– 3 el extra vergine olijfolie
– zeezout & peper
Zo doe je het:
Verwarm de oven voor op de grill stand. Haal een bakplaat alvast uit de oven en bekleed deze met een stuk bakpapier.Snijd de rol geitenkaas in kleinere plakken van 1-2 cm dik. Leg deze op de bakplaat en bestrijk met wat olijfolie. Bestrooi elk stukje geitenkaas met een beetje verse tijm. Bak in een oven voor ongeveer 5-7 minuten, of tot de bovenkant mooi lichtbruin is geworden. Elke oven is anders, dus houd het goed in de gaten.
Meng de balsamico azijn, olijfolie, zeezout en peper, voor de dressing, in een ruime kom en zet deze apart. Het mag best een ruime kom zijn, want hierin komen straks ook de andere ingrediënten in.
Snijd de wortel en bietjes in kleine blokjes (of eventueel in hele dunne plakken, met dunschiller of keukenmachine). Doe deze in de kom met dressing en roer alles goed door. Zet even aan de kant, zodat de dressing goed in de groenten kan trekken.
Ik heb zelf gewoon een bord gebruikt, maar je kan dit ook in een klein amuse schaaltje serveren. Begin eerst met 1-2 el beitensalade en leg daarop een plakje gegrilde geitenkaas.
Smakelijk!
Delen? gebruik #healthtastic
Geïnspireerd door beginspiration.nl