Het hoofdgerecht is gekozen, nu de bijgerechten nog. Je wilt iets lekkers, maar niet te standaard en eigenlijk ook wel lekker makkelijk. Dan zijn deze aardappeldotjes een idee. Dun gesneden, gemengd met knoflook, kruiden en parmezaanse kaas. Super makkelijk, want dit gerecht kun je van te voren klaarmaken. Even in de oven en klaar is kees. Net even anders dan normale gratin, maar wel de smaak van gratin. De smaak van de zoete aardappel geeft net die extra lekkere smaak.
Mocht je geen muffinvorm hebben, want dat is wel zo makkelijk, kun je ook gewoon stapeltjes maken op een bakplaat (met bakpapier).
Dit heb je nodig
- 4 zoete aardappelen
- 4 el geraspte parmezaanse kaas
- 1 ei
- 2 el fijn gesneden basilicum
- 3 el olijfolie
- 1 teentje knoflook
- peper en zout
Zo maak je dit recept
Benodigdheden: muffinvorm
1: Verwarm de oven voor op 180 graden
2: Was de zoete aardappel goed. Snijd in flinterdunne plakjes. Doe dit in een kom. Bestrooi met de olijfolie, peper en zout
3: Rasp de parmezaanse kaas en voeg toe (houd een beetje apart)
4: Snijd de basilicum en knoflook fijn en voeg ook toe
5: Kluts het eitje en doe dit ook in de kom
6: Meng alles goed. Neem de muffinvorm en stapel de gemarineerde zoete aardappelplakjes in kleine torentjes
7: Bestrooi met de parmezaanse kaas en zet voor 20 minuten in de oven
8: Neem de dotjes uit de vorm en leg op een bord
Rasp nog een klein beetje parmezaanse kaas over de zoete aardappeldotjes. Smakelijk!
1 Reactie
[…] Aardappeldotjes […]
Opmerkingen zijn niet mogelijk.