Wie een tajine heeft, weet dat alles wat je maakt in een tajine, goddelijk lekker is. Dus het was ook niet zo moeilijk om iets lekkers uit deze pan te toveren. Je kunt de tajine gebruiken als een stoofpan, het nadeel is dat je vrij lang moet wachten (is trouwens wel errug lekker). Maar je kan hem ook gewoon als normale pan gebruiken, je bent dan iets sneller klaar en het gerecht heeft toch net iets extra’s. De tajine brengt mij op de een of andere manier op vakantie. Daar hebben we toch allemaal behoefte aan, als je naar buiten kijkt?
Dit heb je nodig
- 150 gr spelt couscous
- 300 gr rundergehakt
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode ui, fijn gesneden
- 2 teentjes knoflook, fijn gesneden
- 140 gr kikkererwten
- 200 ml groentebouillon
- 1 el karwijzaad
- 200 gr feta, in blokjes
- 2 el amandelschaafsel
- 1 el olijfolie
- peper en zout
- 2 el verse peterselie, als garnering
- Optioneel: Een halve rode peper (fijn gesneden) en 1 tl ras el hanout
Zo maak je dit recept
1: Warm de tajine langzaam op en voeg de olijfolie toe
2: Voeg nu eerst de ui en knoflook (en optioneel de rode peper) toe, fruit dit in 3 minuten. Bak nu het rul. Voeg na 3 minuten de karwijzaad (en ras el hanout) toe
3: Voeg de courgette en kikkererwten toe. Roer goed door
4: Voeg bouillon toe en doe de deksel op de pan. Laat dit 10 minuten pruttelen (breng eventueel nog op smaak met peper en zout)
5: Bereid de couscous volgens de verpakking
6: Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan
7: Voeg na 10 minuten de feta, amandelschaafsel en peterselie toe. Serveer er de couscous bij. En klaar is kees!
Smakelijk.