Sinterklaas is al een feest op zich. Maar helemaal wanneer je het snoepgoed zelf gaat maken. Ik duik dan alleen de keuken in, maar ik denk dat dit samen met kids een nog groter feest is. Kruidnoten maken is niet heel erg gemakkelijk. Je moet daarom een beetje proberen totdat het beslag helemaal is wat het moet zijn. Maar zodra dat dan gelukt is, is het extra hard smullen van je creatie. Het is trouwens niet erg wanneer kruidnoten mislukken, het is sowieso altijd smullen geblazen.
Deze kruidnoten maakte ik in samenwerking met supermarkt Jan Linders en zijn ook te bekijken op proefhetzuiden.nl.
Dit heb je nodig
- 150 gr boekweitmeel
- 50 gr amandelmeel
- 3 el speculaaskruiden
- 3 el kaneel
- 10 el amandelmelk (mag ook gewone melk zijn)
- 6 el kokosolie
- 4 el kokossuiker of honing
Zo maak je dit recept
1: Verwarm de oven voor op 175 graden
2: Kneed alle ingrediënten tot een stevige bol (is het erg nat, zet hem in de koelkast. Is het droog, voeg wat amandelmelk toe)
3: Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op
4: Maak kleine bolletjes en leg op de bakplaat
5: Leg de bakplaat voor 15 minuten in de oven
Fijne pakjesavond!