Courgette slierten met ei, pecorino en tomaat

bij Ellis
courgette-ei-tomaat-koekje

Structuur in mijn voeding is erg belangrijk voor mij. Op zaterdag start ik dan ook mijn dag met hetzelfde ontbijt als door de week. Soms tot ergernis van mijn wederhelft. Daarom pak ik op zondag uit. Dan eten we pannenkoeken, een eitje met belegde broodjes of zoals vanmorgen deze courgette slierten. Je kunt de dag maar beter beginnen met slingers, zullen we maar zeggen.

Deze slierten zijn met ei, pecorino en tomaat. Je kunt er een stukje brood bij eten dat je dept in het eitje. En voor de grote eters zijn twee van die dotjes misschien wel een idee.

Om de slierten te kunnen maken heb je een spirelli nodig. Deze kun je bij de blokker kopen of online. Je kunt het ook in hele dunne slierten snijden met een mes.

Geniet van je weekend!

Het bord op de foto is van Maastricht Porselein. De grootste Porselein Winkel van Maastricht met ruim veertig jaar ervaring in de porseleinbranche. Ik mag gebruik maken van hun porselein en daar ben ik erg trots op. Dit maakt mijn recepten en vooral de foto’s mooier en de gerechten komen beter tot hun recht. Bekijk hier hun website voor het volledige assortiment. 

courgette-ei-tomaat-koekje

Courgette slierten met ei, pecorino en tomaat

Structuur in mijn voeding is erg belangrijk voor mij. Op zaterdag start ik dan ook mijn dag met hetzelfde ontbijt als door… Printen
Personen: 1 Voorbereidingstijd: Kooktijd:
Rating: 5.0/5
( 1 voted )

Dit heb je nodig

  • 1 ei
  • half courgette
  • 1 el pecorino
  • takje tomaatjes
  • chili vlokken
  • olijfolie
  • zout

Zo maak je dit recept

courgette-ei-tomaat

Lekker met een stukje brood

1: Was de courgette en snijd in dunne slierten (met de spirelli)
2: Neem een hapjespan en doe er een beetje olijfolie in. Warm op. Leg de slierten op een hoopje in de pan
3: Rasp de pecorino en leg in het midden van de courgette. Maak een kuiltje en breek daar het ei in
4: Laat dit voor 5 minuten bakken. Leg de tomaatjes erbij in de pan
5: Neem een bord en leg de courgette slierten erop en de tomaatjes ernaast
6: Bestrooi met de chili vlokken, zout en nog een beetje pecorino

Smakelijk!

Ook interessant voor jou

Laat een reactie achter

Healthtastic maakt gebruikt van Cookies. Heb je hier geen bezwaar tegen, klik dan op accepteer. Accepteer Lees hier meer