Salade hoeft niet altijd met een blaadje sla te zijn. Het kan ook wel eens bonen bevatten. Ik probeerde het uit met linzen, avocado en hazelnoten. Het was trouwens niet volledig mijn eigen idee. Eiwitrijk is een fantastisch boek, waardoor ik geïnspireerd werd. Eiwitten zijn belangrijk als je sport (ze zijn uberhaupt belangrijk!) en daarom maak ik maar al te graag een salade met deze eitwitrijke rakkers. Daarnaast zijn ze ook nog eens rijk aan ijzer, wat zorgt voor extra energie. Je snapt nu waarschijnlijk beter waarom ik de blaadjes sla in deze salade heb vervangen voor linzen, niet waar? Ga ervoor!
Dit heb je nodig
- 360 gr linzen
- 1 teentje knoflook
- 1 avocado
- 40 gr hazelnoten
- 5 gr peterselie
- 2 el extra vergine olijfolie
- 1 el citroensap
- 1 el witte wijn azijn
- 1 tl mosterd
- 1 tl honing
Zo maak je dit recept
1: Duw de knoflookteen plat zodat alle aroma’s vrijkomen. Doe de knoflook samen met de linzen (en het vocht van de linzen) in een pan
2: Warm de linzen op in zijn eigen vocht. Laat die niet koken. Doe dit voor 5 minuten
3: Rooster de hazelnoten in een koekenpan voor 5 min
4: Snijd de avocado in reepjes en snijd de peterselie grof. Zet opzij
5: Maak de dressing door de olijfolie, citroensap, witte wijn azijn, mosterd en honing te mengen
6: Giet de linzen af en gooi de knoflook weg. Snijd de hazelnoten grof. Verdeel de linzen over 2 borden
7: Verdeel er de avocado, hazelnoten en peterselie over. Besprenkel met de dressing.
Smakelijk!