Dit is een lekkere opwarmer en vuller. En dat laatste komt voornamelijk door de zoete aardappel die in deze soep zit. Door de koolhydraten van de aardappel, heb je misschien het naanbrood niet nodig. Maar toch vind ik dat dit thuis hoort bij deze soep. Het blust ook een beetje de pit die in deze soep zit. Je moet je trouwens niet laten af schrikken door de pittige peper. Je kan hem zelf zo pittig maken als je zelf wilt. Laat de peper weg en je hebt een minder pittige soep. Laat je de pitjes in de peper zitten, dan maak je deze wortelsoep extra pittig. Kies zelf!
Dit heb je nodig
- 1 grote zoete aardappel
- 300 gr wortels
- 400 gr kokosmelk
- 600 ml water
- 1 kleine rode peper
- 2 cm gember
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 el olijfolie
- 2 el hot curry (kruiden)
- peper en zout
- Optioneel: paar takjes koriander
- 2 kleine naanbroodjes
Zo maak je dit recept
0: Bereid de naanbroodjes volgens de verpakking
1: Neem een soeppan en warm de olijfolie op
2: Snijd de ui en knoflook klein en doe in de soeppan
3: Schil de aardappel en snijd in blokjes. Doe ook in de soepan
4: Snijd de wortel in plakjes en voeg ook toe
5: Meng alles goed. Breng op smaak met hotcurry, zout en peper
6: Snijd de peper in dunne ringetjes en de gember fijn. Voeg ook toe
7: Voeg de kokosmelk en het water toe. Laat dit 15 min op laag vuur koken
8: Als je koriander lekker vindt, voeg deze toe voordat je de soep pureert
9: Pureer de soep (proef en voeg wanneer gewenst nog wat peper en zout toe)
10: Schep in diepe borden en serveer met de naanbroodjes
Smakelijk!
Maak je een recept van Healthtastic? Super leuk! Ik zou het leuk vinden als je mij dit laat weten via facebook of instagram met #healthtastic